طراحی سکوبندی آزمایشگاهی

طراحی سکوبندی آزمایشگاهی تابعی از عوامل متعدد می باشد که طراح در زمان اجرایی نمودن کابینت ها و میزها باید آن را در نظر بگیرد.

زمانی که در رابطه با مبحث مهم طراحی سکوبندی آزمایشگاهی بحث می نماییم باید به این موضوع توجه داشته باشیم که در فرایند کلیدی سکوبندی آزمایشگاه عوامل متعددی تاثیرگذار می باشند.

شاید یکی از مهمترین عوامل موثر بر این امر نوع کاربرد فضای آزمایشگاهی می باشد. برای مثال باید به این نکته توجه داشت که آزمایشگاه برای کاربرد در چه نوع فعالیتی طراحی شده است.

برخی از آزمایشگاه ها مربوط به فعالیت های ژنتیک، بیوشیمی، شیمی آلی، بیوتکنولوژی و یا حتی آزمایشگاه فیزیک و غیره می باشند. در نهایت با توجه به نوع کاربرد آزمایشگاه شیوه ی طراحی سکوبندی نیز در آن بسیار متفاوت خواهد بود و تغییر می نماید. شناخت این تفاوت ها برای طراحان کابینت ها و سایر المان های مورد استفاده در آزمایشگاه الزامی می باشد.

 

طراحی سکو بندی

نقشه طراحی سکوبندی آزمایشگاهی

 

معرفی کلی نحوه ی طراحی سکوبندی آزمایشگاهی

امروزه ساختار کلی آزمایشگاه ها بر اساس تجهیزات موجود در آزمایشگاه ها طراحی می شود. بخش زیادی از وسایل آزمایشگاهی به شیوه ای طراحی شده اند تا کاربر با قرار دادن آنها بر روی میز کار به راحتی قادر به استفاده از آنها باشد.

همین امر یکی از مهمترین عوامل موثر بر نوع طراحی سکوبندی آزمایشگاهی قلمداد می گردد. بخش عظیمی از طراحی و سکوبندی آزمایشگاه تابع نوع تجهیزات و ساختار ایستاده و رومیزی بودن آنها می باشد.

البته بیشتر ابزارها و وسایل آزمایشگاهی به صورت رومیزی مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه کاربر موظف است تا سطح رویی کابینت ها و یا همان میزهای کار را افزایش دهد.

در حالتی که وسایل به صورت ایستاده مورد استفاده قرار می گیرند کاربر باید نوع سکوبندی را با حالت قرار گیری این وسایل انطباق دهد.

 

طراحی نهایی چیدمان سکو و کابینت ها

طراحی سکوبندی آزمایشگاهی و نحوه چیدمان کابینت ها

 

بررسی برخی نکات در زمان اعمال این فرایند

یکی از مهمترین عوامل در انتخاب نوع طراحی سکوبندی آزمایشگاهی این است که فضای قابل دسترس آزمایشگاه چه میزان می باشد. در اغلب موارد طراحان برای سکوبندی آزمایشگاه های باریک و دراز از کابینت های دو طرفه استفاده می نماید.

این در حالی است که طراح در آزمایشگاه های با ساختار پهن از میزهای آزمایشگاهی جزیره ای بیشتر استفاده می نماید. در نهایت شناخت نوع کاربرد، ساختار کلی آزمایشگاه و همچنین وسایل آزمایشگاهی بر شیوه طراحی آزمایشگاه بسیار موثر می باشد.

 

ساخت کابینت طراحی شده در کارخانه

ساخت کابینت های طراحی شده در کارخانه

 

یکی از اصولی ترین فرایندهای اجرایی در محیط آزمایشگاه سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه می باشد این امر به دسترسی بیشتر کاربران در آزمایشگاه کمک می نماید.

سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه یکی از فرایندهای مهمی است که نیاز است تا توسط طراحان آزمایشگاهی در این محیط علمی اعمال گردد. ایجاد یک سکوبندی مناسب بیشترین تاثیر را در سهولت انجام فرایندهای آزمایشگاهی ایفا می نماید.

البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که ایجاد سکوبندی بر شکل نهایی آزمایشگاه نیز تاثیرگذار می باشد. در نهایت کاربران بسیاری از امور آزمایشگاهی را در این فضای مناسب و کاربردی اعمال می نمایند.

انتخاب مناسب نوع سکو در محیط آزمایشگاه می تواند در دسترسی کاربران موثر باشد و همچنین طول عمر ادوات و وسایل آزمایشگاهی را به شدت افزایش دهد.

 

چیدمان اولیه کابینت هاچیدمان اولیه کابینت ها طبق نقشه

 

معرفی کلی سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه

در زمان سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه کاربران به نکات متعددی توجه می نمایند. شاید یکی از مهمترین عواملی که توسط کاربر مورد توجه قرار می گیرد محل قرار گیری تجهیزات اصلی در آزمایشگاه می باشد.

این امر آنچنان مهم می باشد که حتی بر روی نوع و شیوه ی تجهیز آزمایشگاه و سکوبندی آن موثر می باشد. در بحث سکوبندی نیز به طور کلی به اجرای کابینت ها، میزهای کار و قفسه ها در محیط آزمایشگاه اطلاق می گردد.

طراحان در زمان اجرای سکوبندی آزمایشگاه باید به نکات مهمی مانند دسترسی آسان کاربران نسبت به محیط آزمایشگاه توجه داشته باشند. بی دقتی و یا عدم وجود تخصص در این زمینه می تواند بعدها کاربران را دچار مشکل نماید.

 

قراردادن سکو ها در محل مشخص طبق نقشه طراحی شده

قراردادن سکو ها در محل مشخص طبق نقشه طراحی شده

 

بررسی برخی نکات در تهیه این وسایل در محیط آزمایشگاه

در سکوبندی آزمایشگاه رعایت نکات مربوط به ایمنی از مهمترین مواردی می باشد که طراحان فضای آزمایشگاهی موظف به توجه به آن می باشند.

اصولا در زمان ایجاد کابینت ها، میزها و قفسه های آزمایشگاهی طراحان باید از مواد اولیه ای مقاوم در برابر آسیب های ناشی از حضور مستمر مواد شیمیایی استفاده نمایند.

همچنین طراح باید به این نکته نیز توجه داشته باشد که در زمان سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه باید بین محل قرار گیری کابینت و تجهیزات آزمایشگاهی تناسب مناسبی وجود داشته باشد. عدم توجه به چیدمان وسایل و در نهایت نصب میزها و کابینت ها می تواند دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی را برای کاربران دشوار نماید.

 

نمایی از سکوبندی تکمیل شده

نمایی از سکوبندی تکمیل شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *